Тенденции при обзавеждането на хола

обзавеждане на хол
Една от най-важните стаи в дома ни е хола. Преди да започнем с обзавеждането му, е добре да определим неговите функции, за какво ще го използваме, каква ще бъде концепцията за мебелите. От съществено значение са размерите и другите специфични особености на стаята. В някои случаи е необходимо хола да включва и бокс. Помислете добре какво искате да представлява хола. В следващите редове ще видите кои са популярните тендеции за обзавеждане на хола. 

Да започнем още от паркета и стените. Добре е да знаете, че паркетът е една от най-предпочитаните подови настилки за хола. Избират се естествените шарки, които добре имитират дърво. Цветовете са най-разнообразни, но се забелязва тенденция към двете крайности. Модерни са почти белият паркет и много тъмният почти черен паркет. Те се избират, когато интериора на стаята ще бъде в тези цветове. Върху него може да се постави малко килимче, което силно да контрастира на цвета на паркета.

Избирайте первазите отново в подходящ цвят. Кафевият паркет в различни нюанси също е модерен. Ако го изберете поставете килимче или малко по тъмно, ако паркетът е светъл, или малко по-светло, ако е тъмен. Така ще съчетаете различни нюанси на кафяво и бежово.

За стените избирайте отново добре цветовете. Ако сте в черно-бялата гама, изберете бели стени, с релефни тапети или латекс и на една от стените поставете декоративен тапет в черно-бяло. Добре е това да е някоя от по-тесните стени. Изберете подходяща дограма, щори и пердета. Кафевият паркет трябва да се съчетае с дограма в кафяво и подходящ латекс за стените. Тези цветове са много подходящи, защото създават усещане за топлина и уют.

След като сте избрали тези основни цветове за пода, стените и пердетата, време е да изберете мебелите. Когато избирате секцията важен е не само цветът, а и размерите, височината трябва да се прецени добре. Помислете колко модула ви трябват и точно какви. Модерни са предимно белите секции. Те се съчетават добре и с двете посочени по-горе концепции за стените и пода.

На преден план излиза и един нов цвят - лешник. Комбинацията от венге и лешник е много модерна и приятна. При секциите освен дърво се ползва и калено стълко. Модерно е меламиновото покритие, което е по-устойчиво. За тези, които искат нещо по-специално има секции с LED осветление и сваровски елементи. Модерен е гланцът, а и той се поддържа по-лесно.

Масата трябва да изберете според височината на дивана. Модерни са масите от стъкло, в комбинация с дърво, метал и еко кожа. Следете за дебелината на стълкото и дали е закалено.

Избирайте внимателно дивана. Обърнете внимание на негвоия размер, цвета и материала, използван за дамаската. Модерни цветови съчетания са тъмно сиво, черно и сиво, бяло и бежово, бяло и сиво. Декоративните възглавници трябва да си пасват с цвета на дивана и цялото помещение. 

Най-интересното този месец