Диванът - една практична и модерна мебел

диван
Диванът е мебел, която може да се каже, че е задължителна за хола. Той е много удобен особено ако е ъглов. Предпочитан е, защото е удобен, на него могат да седнат много хора, ако желаете можете и да легнете. Диваните с включен механизъм за сън са много практични, когато имате гости и те трябва да останат за през нощта. Важно е когато избирате такъв диван да имате в предвид легловата площ. Тя най-често е около 150 X 210 см. Размерите са сходни с тези на повечето модели спални.

Някои обаче имат специфични размери като например 120 X 290, което за двама души не е удобно. Това са предимно П-образните дивани. Те обаче добре обграждат квадратна или правоъгълна маса и са удобни, когато имаме повече гости и сядаме за питие.

Когато избирате диван за хола си, важно е да се съобразите с големината на помещението и какви други мебели искате да поставите. Можете да избирате между единичен диван с фотьойли, два броя малки дивани, един ъглов диван, П-образен диван и т.н. Вижте с колко място разполагате, каква е височината на шкафа за телевизор и каква масичка ще поставите.

Избирайте внимателно и дамаската. На пазара се предлагат различни видове цветове и материи за дамаска, еко кожа, естествена кожа. Когато избирате дамаска, внимавайте за плътноста и качеството на текстила. Избирайте не само цвета, а гледайте здравината. Има дамаски, които са като кадифе и се поддържат по-трудно. Върху тях се отбелязва всяко движение. От друга страна кожата не се харесва от всеки, особено през лятото.

Най-интересното този месец