Как да изберем производител на мебели по поръчка?

Как да изберем производител на мебели по поръчка?

Много хора, изправени пред проблема с обзавеждането на своя дом, решават да се насочат към фирма за изработка на мебели по поръчка, вместо да купуват готовите изделия, предлагани на масовия мебелен пазар. Не всички обаче се решават на тази стъпка и за това си има основателни причини. Ако смятате, че проблемът е само финансов - грешите.

Причината е много проста: резултатът може да се окаже напълно различен от очакваното, а същевременно клиентът е вложил не само мечтите си, но също така време и пари в проекта. Някои хора може да са имали късмета да получат висококачествени, стилни мебели, които се вписват идеално в интериора. Други, пък, е възможно да не са останали доволни от начина, по който е била изпълнена поръчката. Всичко опира до избора на правилния производител.

Основни правила при избора на мебелен производител

 Съществуват няколко прости правила при избора на фирма, изработваща мебели по поръчка. Струва си да ги знаете и следвате, за да си спестите не само разочарованието, но и не малка сума пари. Факт е, че обзавеждането по индивидуален проект може да бъде доста скъпо. Затова голямата финансова инвестиция е оправдана само при гарантирано добър краен резултат.

Правилата при избора на мебелен производител са няколко:

Добра репутация

Много прост, но ефективен съвет. Винаги е по-добре да се доверите на доказали се компании, които не са подвели нито един свой клиент, какъвто е случаят с Casa Baleno. Тук отзиви от приятели и познати ще бъдат много полезни. Ако нямате познати, които са ползвали такава услуга и са останали доволни, тогава на помощ идва интернет.

По-разумно е да не се обръщате към официалния уебсайт на избраната компания, където негативната информация е внимателно филтрирана, а към сайтове на трети страни. Обърнете по-голямо внимание на лошите отзиви, защото те обикновено са най-верните.

И все пак отрицателните отзиви също трябва да бъдат внимателно филтрирани. Вижте какво конкретно не отговаря на очакванията на клиента: забавяне на доставката с няколко минути или пълно несъответствие на мебелите с набелязаните изисквания.

Отношение към замерванията

Вземането на размерите за мебелите е един от ключовите пунктове при изготвяне на индивидуален проект. От него зависи дали мебелировката, която сте поръчали, ще отговаря на пространството, определено за нея. Ако ви доставят мебели с несъответстващи размери, интериорът не само няма да изглежда така, както сте си го представяли, но и ще се понижи функционалността на готовите изделия.

Ако бъдете помолени сами да направите измерванията или процесът по замерването отнема на майстора само няколко минути, а той ще „прецени останалото на око“, тогава можете спокойно да откажете поръчката. За непрофесионализъм на този етап не може да става и дума, и именно тук той си личи.

Възможност за реализиране на собствен дизайнерски проект

Когато избирате фирма, изработваща мебели по поръчка, поинтересувайте се дали има възможност да разработите с дизайнера собствен проект по индивидуална скица или снимка от някое списание. Не се притеснявайте – изобщо не е нужно да създавате собствен дизайн на мебелите.

Понякога е по-лесно и евтино да използвате готово решение, като направите някои индивидуални промени. И все пак, самият факт, че изпълнителят предлага такава възможност, говори за висок професионализъм и наличие на дизайнери в конкретната фирма. Това означава, че вашият проект ще бъде създаден от фирмата изпълнител, а не присвоен от друга мебелна компания.

Източник: https://casabaleno.com/

Най-интересното този месец