Уреди за вграждане – отлично решение при покупка на стоки с транспортни дефекти

стоки с транспортни дефектиЗа никого не е тайна, че домакинските уреди и електроника често претърпяват инциденти по време на транспортиране. Така наречените стоки с транспортни дефекти, обаче се радват на засилен интерес от страна на купувачите. Това е чисто нова битова техника, дело на водещи производители, предлагана с огромна отстъпка в цената.

Макар най-често да се касае за съвсем дребни драскотини и „чукнати” ръбове, за някои хора е проблем по корпуса на уредите им да има дори мъничък участък, който да подсказва за повреда. Най-доброто решение за педантичните потребители са уредите за вграждане. Именно за предимствата на вградената техника ще говорим в следващите редове.

С какво вградената техника е по-добра от свободно стоящата?

Битовите уреди за вграждане се намират в пика на своята популярност. Все повече домакинства избират такова оформление на кухнята, при което различните устройства се монтират в шкафове или под работен плот. На вграден монтаж подлежат не само големите уреди – хладилници, фурни, перални, съдомиялни, но и по-малките – микровълнови фурни, кафемашини, абсорбатори.

При такова оформление на кухненския интериор няма никакво значение дали се използват стоки с транспортни дефекти или продукти, без петънце по външната им обвивка. Пораженията, получени по време на транспортиране на уред от завода до складовата база на търговеца, рядко обхващат предната му част, т.нар. фасада. Същевременно работните му възможности са безупречни, а цената - супер изгодна.

Ергономичност – полезна за оптимизиране на наличното пространство

Една ключова характеристика на вградената кухня е ергономичност. Вградените битови уреди дават възможност за скриване на наличните транспортни дефекти, но по-важното е, че по този начин се пести значително пространство. Пролуките между отделните елементи и мебелите също биват прикрити.

Спестяването на пространство е най-забележимо, когато котлоните и фурната са вградени. Повърхността на фурната е изравнена с фасадата на кухненското обзавеждане, докато самостоятелно стоящата печка често стърчи напред, което не само изглежда непривлекателно, но и изяжда част от пространството.

Освен това, тъй като самият електрически панел с керамични /индукционни котлони не заема много място, се спестява част от плота с площ от около тридесет до четиридесет квадратни сантиметра. При монтажа на вградени домакински уреди, особено ако говорим за стоки с транспортни дефекти, планирането на интериора може да стане по най-функционалния начин.

Оформлението на обзавеждането при този метод зависи основно от въображението на собствениците и площта на самото помещение. Вграждането на бялата техника позволява на всеки ползвател да покаже дизайнерските си заложби. А ако сте почитатели на модерния в момента кухненски остров, възможностите се разширяват още повече, защото в него можете да интегрирате както котлон, така и хладилник, или шкаф за вино.

Не е необходимо да се придържате към класическата подредба на уредите, което лично за вас може да бъде неудобно или да не отговаря на усета ви естетика. Така например плотът за вграждане може да се постави от срещуположната страна на кухнята, вместо над фурната, както е прието.

Важно: когато избирате котлони и фурни с транспортни дефекти, обърнете внимание на методите на монтаж. Автономните кухненски елементи могат да бъдат вградени единствено по стандартната схема. Ниската цена на битовите стоки с леки козметични нарушения, предлагани от Мега Техно е огромен плюс, защото така дори домакинства с малък бюджет могат да се насладят на работата на висок клас техника на престижна марка.

Най-интересното този месец