Има ли добри хотели в Поморие и по какво да ги познаем?

Поморие е един от предпочитаните ни морски курорти, любимо място на хиляди български семейства и чуждестранни туристи. Само човек, който никога не е почивал в този красив град, би си задал въпроса: има ли добри хотели в Поморие и кои са те? В следващите редове ще ви посочим характеристиките на добрия хотел. Те ще ви помогнат бързо да го отличите от останалите и да резервирате лятната си ваканция с пълната увереност, че сте направили отличен избор. 

Добра локация

Добрият хотел е с добро местоположение. Макар в централната част и на стария, и на новия град Поморие да има отлични петзвездни комплекси, близостта на морето и зеленината по периферията на града е за предпочитане. Неслучайно най-добрите хотелски комплекси в морските ни курорти са построени на първа линия на плажа. От терасата на хотелската си стая ще виждате изгрева и залеза над морето. Гледка, за която си струва да платите малко по-висока цена за нощувка.

Хотелите, построени на метри от морския бряг дават лесен и бърз достъп до плажа. Това е важно за семействата с деца и за хаотичните, неорганизирани хора. Само няколко часа под жаркото слънце в комбинация със солените морски карат летовниците да се чувстват изтощени. Умората е сериозна причина да наемете стая или апартамент в някой от хотелите до до самия плаж.

Избор от стаи, студия и апартаменти

Добрият хотел предлага на своите гости избор от стаи, студия и апартаменти. Докато за романтична почивка за двама една двойна стая или лукс студио са напълно достатъчни, то за четиричленно семейство е нужно достатъчно пространство. Така наречените Апарт хотели са сред най-добрите места за почивка в морските ни курорти.

Вместо да наемате обикновен градски апартамент на километри от плажа, можете да се настаните в лукс пространство с кухня, мека мебел и с една или две спални. Хубавите хотели в Поморие се познават по модерно оборудваните кухни. В тях може да се приготви специална храна за децата, както и храната за всяко от дневните хранения. Чудесен начин да спестите пари, като избягвате скъпите ресторанти. 

Басейн – атестат за класата на хотела

Вече почти всички по-големи хотели по Черноморието имат собствен басейн. Дори да сте сред най-големите почитатели на пясъчния плаж и морската вода, хубаво е да можете да избирате къде да се къпете днес. Силното вълнение на морето в определени периоди от сезона правят къпането почти невъзможно.

В басейна водата е винаги чиста и спокойна, което означава, че няма ограничение за къпането и за дълбочината, до която на плажуващите е позволено да навлизат. За много хора басейнът е единственото място, където имат желание да плуват, а морето е просто част от красивата гледка. Ако си търсите добри хотели в Поморие, изберете луксозните комплекси със собствен басейн на първа линия.

Добрите морски хотели дават на гостите си възможност да ползват услугите на СПА център. Не навсякъде можете да се откажете от плажа за деня, за да се погрижите за доброто си физическо и психическо състо яние. Възможността да си подариш релаксиращ или ободряващ масаж прави лятната почивка наистина пълноценна. Хотелите с добра репутация често я дължат именно на собствения си SPA & Wellness център.

Най-интересното този месец