Облагородяване на селския имот

селска къща интериор
За да направите наследствената селска къща по-привлекателна за евентуални купувачи или по-приятна и уютна за себе си и своето семейство трябва да вложите не малко средства и усилия, за да я облагородите и направите удобна за модерния човек.

Болшинството селски къщи са строени от нашите дядовци и прадядовци във времена, в които удобства, като баня и тоалетна с течаща топла вода са били нещо съвсем сложно и ненужно за един семеен дом.

Цивилизацията наложи в много стари селски имоти да се доизграждат съвсем елементарни за съвременния живот удобства, затова ако една автентична къща не е включена към водопроводната мрежа, то това трябва да бъде първата стъпка в облагородяването на този имот.

С течащата вода идва ред на обособяване на помещение, в което ще бъдат разположени банята и тоалетната, като тяхното изграждане трябва да започне от кота нула.

След баня с течаща топла вода един имот се нуждае и от стабилни подови настилки, които е желателно да пресъздават интериора на автентичната българска къща, където дървото е било част както от пода, така и от облицовката на таваните. Дори да разполага с оригинални дървени настилки, къщата вероятно е толкова стара, че те не биха могли да продължат да служат по предназначение, затова подмяната на тази част от интериора е следващата стъпка в реновирането на един стар селски имот.

Дворът към запустялата къща също трябва да бъде съобразен с начина, по който имотът ще бъде ползван, като за тази цел излишните вече стопански постройки могат да се пригодят в гараж, барбекю и места за отдих, където да приютявате и забавлявате своите приятели.

Най-интересното този месец