Какво определя офертите за цена на арматура

Какво определя офертите за цена на арматура

За да е устойчив един строеж от значение е да се избере качествена арматура. Нейната роля е определяща, тъй като подобрява издръжливостта на бетона на натиск и опъване. Доверете се на доставчик, който ще ви предложи достъпна цена на арматура, но за гарантирано качество и разнообразни наличности. Важно е също да ви гарантира специализиран транспорт до строителната площадка, тъй като в много случаи се налага разтоварване на арматурата на значителна височина на строежа.

За да изберете най-подходящите оферти е добре да имате предвид какво участва при формирането на обявената цена на арматура.

Качеството на арматурата се определя спрямо материала, от който е направена

Съществуват няколко типа арматура, които изпълняват специфични функции в рамките на строежа. Те се изработват от стомана със съответните якостни характеристики. Най-разпространена е стоманата от клас А-I, която се отличава с голяма пластичност и ниска граница на провлачване. Тя се използва за направата, както на носеща, така и на монтажна и разпределителна арматура. Стоманата от клас А-II и А-III намира приложение при изработката на носеща арматура.

Освен по якостните си характеристики, стоманата за арматура се различава също според начина на обработка, като бива горещо валцувана и студенообработена, а според външния си вид бива обла и с периодичен профил - тип “Елха”, “Винт” и студено прещипната.

Очаквано е според различните характеристики, да бъде поставена и различна цена на арматура. Каква точно да поръчате обаче зависи от предписанията на проектанта, тъй като всяка има своята характерна роля в строежа. Носещата арматура поема най-големите напрежения в строежа, като подобрява устойчивостта на бетона на натиск и опъване.

Монтажната арматура подпомага фиксирането на носещата по време на бетониране, а разпределителната поема част от натоварването до засъхване на бетона. Важно е да бъдат осигурени необходимите наличности от всеки вид, на договорената цена на арматура, за да се гарантира здравината и устойчивостта на строежа.

За по-големи поръчани количества ще получите отстъпка от обявената цена на арматура

Колко точно арматурно желязо ще заявите зависи от мащабността на строежа ви. На база поръчаните количества ще ви бъде отправена и съответната оферта за цена на арматура. Когато сравнявате различни предложения от доставчици, вземайте предвид всички парамерти. Ако някой ви осигурява включен транспорт до строителната площадка и може да ви предложи достатъчно наличности в арматурния си двор, за да поръчате точно това, което ви е необходимо, най-добре е да предпочетете тази оферта, дори да е на малко по-висока цена на арматура.

Наемането на допълнителен транспорт или издирване на различни видове арматура от няколко доставчици със сигурност ще доведе до още по-голямо оскъпяване. Затова най-подходящо е да се доверите на доставчик със собствен арматурен двор и собствен транспорт. Той ще може по най-добрия начин да координира процеса на доставката и да я изпълни коректно и в уречения срок на договорената цена на арматура.

Най-интересното този месец