Как да оптимизираме мястото за съхранение в банята?

Как да оптимизираме мястото за съхранение в банята?В банята съхраняваме не малко вещи, които използваме ежедневно. Ако пространството ви е малко, ето няколко идеи как да го оптимизирате.

Съхранение в шкафа за баня

Мебелите за баня са централна част от вашето оформление и предлагат чудесни възможности за съхранение.

Шкаф с модел на крака, с голям обем, по възможност оборудван с чекмеджета, а не с врати (съхранението ще бъде по-лесно достъпно и съдържанието по-добре организирано) е добра отправна точка. Добра идея е да добавите разделители в чекмеждетата или шкафовете и да сортирате вещите си по категории. Така не само ще бъдат организирани, но и ще можете да съберете повече предмети.

За горната част изберете шкаф с огледало, вместо да поставите само огледало. Например, можете да съхранявате там лекарства и аптечно оборудване, които трябва да останат високо, недостъпни за деца.

Абсолютно необходимо ли е всичко, което притежавате? Първото решение да подредите по-добре банята си е да изберете какво да запазите и от какво да се отървете. Сортирането е лесно: запазете това, което ви кара да се усмихвате и това, което наистина използвате, останалото може да бъде изнесено от банята.

Използвайте пространството при душа и ваната

Пространството на душа също не е за подценяване. Често душът е монтиран близо до ъглова част от стената. Това ви позволява да поставите специални етажерки там, на които да държите най-често използваната си козметика, като шампоан, балсам и др.

Душът дава възможност да се поставят рафтове за съхранение на стената, на височина на ръцете, за да бъдат лесно достъпни.

Тези от вас, които притежават вана, също могат да се възползват от допълнително пространство. Можете да поставите козметика върху самата вана или да поставите рафт близо до нея, който няма да ви пречи.

Благодарение на всички тези съвети, вече можете да подредите банята си по такъв начин, че всичко да бъде на удобно място без да се създава усещане за претрупаност. Не забравяйте да добавите някои малки акценти в банята, чрез които да й придадете още по-модерен и завършен вид.

Най-интересното този месец