Идеи за модерно обзавеждане на дома

Домът е там, където е сърцето… Където и ни отведе любовта, да имаме красив и уютен подслон под главата е важно във всички случаи. От онлайн магазин mebelmag.bg напомнят, че жилищният интериор е предпоставка за приятно ежедневие, за пълноценна релаксация и за това да се прибираме с голямо желание вкъщи. 

Хол, спалня и кухня – едва ли има помещение, което да не си струва усилията ни да го обзаведем по последен писък на модата дори и ако това ни коства повече средства. Важно е не просто да купим луксозни мебели, ами да заложим на качествени такива, които също така да отразяват и личността ни. Трябва да са подбрани в коректните според площта на стаята размери и да са направени от устойчиви материали като дърво, ПДЧ, МДФ и др.

Как домът ни да бъде модерен и функционален

Обзавеждането на къщата или апартамента е задача с повишена трудност. Холно, кухненско, спално или за детска стая, модерните решения са с приоритет, затова заложете именно на тях. Но какво означава да сме в крак с модата и какво ще ни струва това? Ето как да живеем в дом, за който дори не сме си и мечтали:

  • мека мебел в ярки цветове и с разтегателни функции – абсолютно задължителен вид обзавеждане в наши дни, когато практичността е поставена на пиедестал. Когато диванът може да се трансформира в легло и е снабден с ракла за съхранение на багаж, това улеснява значително обитателите на имота, както и техните гости. Дизайнът на мебелите е също от съществено значение – нюанси като жълто, синьо и розово са сред любимите на по-голямата част от потребителите;
  • готови комплекти – сигурно решение при обзавеждането на дома, в който трябва да присъстват мебели от класа и с висока практичност. При този вариант намираме баланс, хармония и функционалност, характерни за интериорните сетове. Те са готови за използване и не изискват предварително обмисляне на детайли като цветове, материали, размери и стилове;
  • гардероб с плъзгащи врати – дрешник с такова отваряне има деликатно присъствие в спалнята, използва се много лесно, а и не заема много място. Може да се изработи и по проект на клиента, за да се реализира дадена визия и предпочитано вътрешно разпределение;
  • остров в кухнята – подобно обзавеждане често се избира за малки кухненски помещения, в които няма място за класическа трапезна маса със столове. Освен за стаи с ограничена площ, те се предпочитат и за големи помещения, като в този случай е супер идея да се избере голям остров за средата на стаята, който да е оборудван и с техника за готвене, в това число и с аспиратор. Модерно, красиво и удобно.
магазин за мебели

Много са идеите, на които бихме могли да заложим, когато става дума за обзавеждането на дома с практични и качествени мебели. От основополагащо значение е те да притежават хубава изработка, която да гарантира тяхната висока устойчивост във времето.

От коя стая да започнем трансформацията на жилището

Всяко едно помещение вкъщи има конкретно предназначение, с което трябва да се съобразим при избора на нови мебели. При избора на обзавеждане за дома е добре да имаме начална точка, тоест да решим от което помещение да започнем и да бъдем последователни.

Повечето хора се заемат най-напред с обособяването на интериора в кухнята, с което се поставя началото на едно приключение, в което цялото семейство взима участие. След като дадем “начален тон” с избора на мебели за кухненското пространство, идва ред и на обзавеждането в останалите помещения – спалнята, дневната, коридора и детската стая. Те трябва да са взаимосвързана в естетически план, което налага обмислянето на детайли като цветовете, интериорния стил и осветлението.

Важно ли е да се запознаем с актуалните тенденции при мебелите

Трендовете при домашното обзавеждане се менят ежегодно. Към днешна дата са актуални класическият стил, мебелите с винтидж дизайн, селският интериор, индустриалните решения и рустик оформлението. Ретро модернизмът и арт деко направлението са сред предпочитанията на потребителите.

Най-интересното този месец