За какво да внимаваме, когато избираме електрически бойлер?

Планираното спиране на топла вода често ни изненадва. Какво можем да кажем за непланирано изключване - когато изведнъж се окаже, че няма топла вода в най-неподходящия момент (а „правилните“ моменти за такива събития, както знаем, по принцип не съществуват).

Можете да се застраховате срещу такава неприятност, като инсталирате електрически бойлер в дома си. Също така, електрическите бойлери често се използват, ако към качеството на топлата вода има много забележки (например налягането на водата не е задоволено или, да речем, някой от домакинството има дразнене на кожата в отговор на състава на водата) .

И, разбира се, не може да се направи нищо без електрически бойлер, там където изобщо няма топла вода - например в селска къща, където източникът на вода е кладенец.

На пазара се срещат много видове електрически бойлери, които имат много и разнообрази предимства.

Основната разлика между проточните бойлери и бойлерите може да се разграничи от самото име: проточният бойлер загрява водата „в реално време“ - докато тя преминава през отоплителната система. А обикновеният бойлер - натрупва вода, загрява я и след това я дава на потребителя според нуждите.

Структурно бойлерът за съхранение е запечатан резервоар, в който водата се подава автоматично от водопровода. Вътре в резервоара има нагревателен елемент, който довежда студена вода до зададената температура с помощта на контролния панел и я поддържа на същото ниво. Когато водата се консумира, се добавя нова от водопровода на нейно място.

Проточните бойлери изглеждат много по-компактни: те са кутия с електрически нагревател, скрит под капака. В такъв нагревател няма специален резервоар за съхранение на вода, водата се нагрява директно в процеса на преминаване през нагревателния елемент. Такива бойлери често се използват в малки апартаменти, където няма място за поставяне на котел, или където инсталирането на котел е непрактично.

Най-интересното този месец