Домашните органайзери - организираният дом може да бъде ефективен инструмент за управление на стреса

Безпорядъкът на работното място, в автомобила, у дома, може да бъде реален източник на стрес. Стресът се причинява не само от големите беди, които понякога ни сполетяват, но и от дребните неуредици в натоварения ни ден. Закъснявате за важна среща, а не намирате ключовете си, или пък любимия си чифт обувки? В такава ситуация всеки би бил стресиран, което пък значи: изнервен, разсеян и непродуктивен.

Добрата организация е ключът към хармоничното съществуване, и не случайно полезни магазини като Giga.bg, са обособили специални категории, в които са представили най-различни домашни, автомобилни и персонални органайзери. Органайзерите са едно от най-полезните изобретения на човека, защото са доказано ефективно средство за управление на ежедневието.

Защо домът ви трябва да е идеално организиран?

Ние хората изпитваме сериозен стрес, свързан с нашата работа, финанси или други области на живота. Прибирайки се у дома, всички искаме да се чувстваме така, сякаш влизаме в убежище, защитено от трудностите на живота. Затова е важно да се запитаме, осигурява ли домът ни защита от стреса или е източник на допълнително количество такъв, за което дори не подозираме?

Ако жилището ви е разхвърляно, зле декорирано и преди всичко лошо организирано, за вас ще бъде практически невъзможно да се отпуснете и релаксирате след тежкия работен ден. Много хора не съзнават, че разхвърляният дом е източник стрес, но това е точно така.

Независимо дали го разглеждаме спрямо дефиницията на Фън шуи за „блокирана чи”, в церебрално изражение като твърде много информация за обработка за окото, или просто като визуално напомняне за това, колко много работа имаме да свършим, бъркотията винаги означава стрес. А стресът е в основата на всички болести и житейски провали.

Обитавайки пространство, в което цари ред, спокойствие и хармония, от друга страна, ще ни позволи да се избавим от стреса, натрупан през деня. Навън ние нямаме капацитета да контролираме всички събития - организацията на движението по пътищата, настроението на хората и решенията на своите началници. В собствения ни дом обаче, сме абсолютните властелини. Как ще изглежда той и как ще се чувстваме в него – решаваме ние.

Защо органайзерите са добре продаван продукт?

Домакински, автомобилни, за дамска чанта, за бижута – практичните органайзери се продават като топъл хляб и затова си има основателна причина. Търговците, които ги предлагат не продават просто продукт, а усещане за спокойствие, уют и идеален ред. Освен всичко друго, органайзерите са финансово достъпни. Дори хората с най-скромен бюджет могат да намерят чудесно изделие, отговарящо на техните възможности.

Добре организираното жилищно пространство ни позволява да намалим наполовина стресовите ситуации в своя живот. Добре подбраният органайзер пести време, но също и пари. Колко пъти се е налагало да закупите вещ, каквато знаете, че вече притежавате, но просто не я намирате? Е, с организирането на домашните, личните и всички други вещи, ще намирате за секунди всичко, което ви е необходимо в момента.

Ако усещате, че сте постоянно стресирани, изнервени, разсеяни и непродуктивни, посетете онлайн магазин Giga.bg. Там ще попаднете на страхотно разнообразие от органайзери за дома, за колата, за вашите бижута, за гримовете – за абсолютно всяка вещ, която използвате. В крайна сметка последователите на китайската философия фън шуй вярват, че добре подреденият дом позволява на жизнената енергия „Чи” да се разгърне и донесе късмет във всички области на живота ни.

Най-интересното този месец