Предимства и недостатъци на подово таванните климатици

климатици
Най-изгодно.бг ви предлага разнообразие от таванно подови климатици на ексклузивни цени. Те имат своето приложение в жилища и различни по площ търговски обекти и офиси, като основното, с което се различават от класическия климатик е мястото на монтиране. Самото им име подсказва, че тук стандартният стенен монтаж не е желана опция.

Предимства и минуси

Предвид голямото предлагане, все повече потребители се колебаят какъв тип уред да изберат, лутайки се между двете разновидности - за стенен монтаж или подов климатик. Климатиците, предназначени за монтаж върху стена имат своите плюсове, на които тук няма да се спираме подробно. Все пак има причина те да бъдат масово използвани в съвременния дом.

Причината много семейства да се пренасочват от стенните към новото поколение климатици тип подови, е липсата на особени изисквания по отношение на монтажа. Тъй като подът е напълно способен да издържи тежестта на вътрешното тяло, не са нужни много на брой и солидни крепежни елементи за окачване. Идеално решение при слаби и тънки стени.

Нашите таванно подови климатици са идеално решение за стаи със скосен таван, на какъвто стандартният стенен уред не може да бъде монтиран. Освен че могат да бъдат поставени директно под прозорците, те нямат алтернатива и в мансарди и тавански помещения. Именно възможността да заемат мястото си под прозореца е едно от големите им предимства.

Плюс №1 на съвременния климатик подов тип, е по-високата му ефективност в режим отопление. Докато стенните водят по точки по отношение на охлаждането, то в отоплителния сезон, подовият модел е по-доброто решение, и за по-малки, и за по-просторни помещения.

Това се дължи на свойството му да разпръсква въздушната струя ниско по протежения на пода, създавайки така наречения ефект на конвекцията. Дори да поддържат еднаква температура, двата типа климатични системи създават различно усещане за топлина. С подовия ще ви бъде по-уютно и приятно през зимата.

Огромен принос за постигането на високо ниво на климатизация имат и различните видове таванни климатици. Те са подходящи за малки помещения, където наличието на подов и стенен модел би отнело от полезната площ, нужна за обзавеждане и преминаване. Единствено условие е да бъдат монтирани на здрава конструкция, а не върху окачени тавани.

Стандартният таванен климатик е предпочитан, поради липсата на пряко насочване на въздушната струя към хората в помещението. Той е еднакво ефективен и в двата режима – отопление и охлаждане, тъй като рядко липсват механични препятствия пред струята студен или топъл въздух – мебели и други особености на архитектурата.

Съчетание между естетика и ефективност

Не на последно място е редно да изтъкнем и стилния дизайн на съвременния подово таванен климатик. Макар моделите на различните марки да имат индивидуален облик, в голямата си част, тези уреди се вписват идеално в интериора на модерния дом. Те добавят към приятната атмосфера в стаята, не само защото осигуряват благоприятна температура, но и поради свойството им да бъдат сами по себе си страхотна декорация.

За да ви спечелим напълно за свой верен клиент, ще наблегнем и на факта, че цените на нашите таванни и подови климатици са едни от най-ниските в страната. Наред с възможността да си спестите и време, извършвайки покупката онлайн, вашата печалба е сигурна. С качествен и преди всичко икономичен като разход на енергия уред, вашата инвестиция ще се изплати по-бързо, отколкото сте предполагали.

Най-интересното този месец