6 важни правила при къртене на стени

къртене на стени
Ремонтните дейности у дома изискват сериозна подготовка, особено ако досега не сте имали опит с тях
За да се справим успешно и безпроблемно с ремонтните дейности у дома трябва да потърсим съвет от опитни специалисти или познати, които вече са преминали през това. Особено, когато сме изправени пред задачата, свързана с къртене на стени, редно е и се препоръчва да се доверим на професионална фирма.

Преди да започнат същинската работа специалистите обаче, отделете си и нужното време за подготовка. Колкото сте по-наясно с това, което ви предстои, толкова по-лесно и бързо ще отметнете планираните ангажименти. Защото всеки един ремонт изисква сериозно отношение и поемане на отговорност.

1. Информираност
Както вече беше споменато, информацията е ключова. Ако не познавате местното законодателство, ако не знаете дали изобщо може да къртите определена стена, то вие ще се провалите в начинанието си. Затова търсете, четете и се консултирайте с всеки, който може да ви бъде от помощ.

2. Без усложнения със съседите
Мнозина са свикнали с шума, който идва от съседите, но ако самите вие предприемете ремонт и започнете да ги смущавате, нищо чудно да получите „честитка“ по пощата от общината. Винаги има „доброжелатели“, които ще се оплачат от вас, освен ако не сте взели предварителни мерки.

Задължителните включват избягване и спиране на работа, ако е необходимо, в периода на часовете за почивка през деня и късно вечер. Има и пожелателни – такива, които са под формата на послания ввъ входа, скромна почерпка или жест към съседите, домоуправителя и всички възможни „опасни елементи“ наоколо. Преценете сами как да действате, но не допускайте усложняване на отношенията със съседите.

3. Проект
Не всеки от нас се обръща към дизайнер, който да изготви проекта му, а грешките обикновено се заплащат скъпо. Ако не можем да си позволим експерт в областта, може да опитаме да си изработим стратегията чрез различните компютърни програми.

4. Обезопасяване
За рисковете трябва да сме добре осведомени, а фирмата, която ще наемем и ще се заеме с къртенето на стените, ще ни съдейства със сигурност. Нашите задължения обаче не са отпаднали напълно и ние трябва да се стремим да избягваме потенциалните инциденти не само вкъщи, но и около дома ни. Вижте как е уреден в закона този въпрос и в никакъв случай не го подценявайте.

5. Спокойна работа
Членовете на семейството могат да си помагат, но могат и да си пречат в такива моменти. Разпределете децата при роднини, уточнете с половинката графиците си и се старайте да не си създавате условия за още по-напрегната ситуация. Бъдете екип, но без това да е за сметка на времето на другия, балансирайте, доколкото обстоятелствата го позволяват.

6. Чистенето
След края на трудоемкия процес, настъпват резултатите, а те са доста прашни и обемни. Не забравяйте да планирате и тази точка – кой ще чисти, как ще го свърши, кога и т.н. важни уточнения.

Най-интересното този месец