Важни моменти при ремонт на кухнята

За щастие, съвременните материали, обзавеждане, оборудване и професионални идеи за дизайн правят възможно да се създаде една кухня-мечта, която ще се отличава със своята функционалност, комфорт и красив интериор.

Преди ремонта трябва да планувате нещата за да се постигне желания резултат.  Започнете с един опростен проект. На този етап решете в какви цветове ще бъде и с какви материали ще разполага помещението. По отношение на цветовата гама, дайте предимство на по-леките тонове, или ги комбинирайте хармонично с по-тъмни такива, за целта преценете размерите на помещението и степента му на осветеност, както и избраният от вас стил.

Има вариант да обмислите и промяна цялостният изглед на апартамента като комбинирате кухнята с прилежащата и стая. Така например можете да увеличите нейният обем за сметка на балкона, демонтирайте обикновената врата и поставете такава, която е украсена отгоре с дърворезба например и с формата на арка.

Като подова настилка винаги избирайте материалите, които се характеризират с висока устойчивост на вода. На първо място, това са керамичните плочки, на второ място – балатума и на трето място ламината. Като винаги взимайте плочки с добро сцепление за да не се хлъзгате.

За стените може да използвате тапет, разбира се, устойчив на влага. Ако бюджетът ви позволява, можете да украсите стените и с керамични плочки. Тавана може да облепите с теракот, да монтирате  гипсокартонова конструкция, или по-скъпият вариант - окачен таван.

Не забравяйте монтирането на аспиратор в кухнята. В един модерен апартамент той е незаменим.

Важен момент, който се отнася най-вече до дизайна на кухнята е изборът на мебели - размери, дизайн и материали, от които са направени. В случаите, когато пространството е ограничено може да се наложи и мебел по поръчка. Също така в малките кухни трябва да се даде предимство на мебелите с огледало, стъкло или лъскави фасади и врати, които благодарение на своите отразяващи свойства създават илюзията за свободно пространство.

Най-интересното този месец