Хладилник Либхер – силата на No frost технологията

хладилник Liebherr
Ако ви предстои покупка на нов хладилник Либхер, то със сигурност ще бъдете привлечени от No Frost технологията, която новите модели използват. Ако се чудите с какво тази технология е по-добра в съхранението на храната, то нейното предимство се състои в начина, по който е устроено вътрешното отделение и по-конкретно циркулацията на студения въздух в него.

No frost технологията при всеки хладилник Либхер предотвратява образуването на лед по вътрешните стени на уреда. Това означава, че се намалява драстично нивото на влага при преминаване на въздушния поток. Дори честото отваряне на вратата на хладилника не би могло да предизвика заледяване на задната стена и отделните прегради, а това означава, че няма да губите полезно пространство и няма да се налага да размразявате ръчно уреда на всеки 2-3 месеца.

Предимства на No Frost технологията

Иновацията No Frost си има безспорни предимства, поради което тази технология вече се използва от уредите на почти всички марки. На първо място липсва заледяването, което освен, че стеснява площта на вътрешното отделение, води до овлажняване на съхраняваната храна. Влагата, както всички знаем е отлична среда за развитие на плесени и мухъл. Ако не искате повече да виждате плесени по храните, които сте забравили или съхранявате отдавна, то No Frost системата ще ви помогне да го постигнете.

Технологията, на която сме посветили този материал дава възможност да увеличи срокът на съхранение на хранителните запаси. Чрез редуциране на излишната влага се предотвратява тяхното разваляне. Разбира се, допълнително помага и прецизно регулираната температура, която при хладилник Либхер се запазва постоянна, независимо колко често отваряте врата на уреда. Проблем с образуването на влага и заледяване може да възникне само при дългосрочно изключване на уреда или при продължително прекъсване на електричеството. Повреда на гуменото уплътнение на вратата също ще намали функцията на No Frost технологията.

Недостатъци на технологията

За да бъдем максимално обективни, ще трябва да признаем, че No Frost технологията при всеки хладилник Либхер има и един основен недостатък – изсушаване на храната. Тъй като технологията цели намаляване нивата на влага, това може да се отрази на състоянието на хранителните продукти, съхранявани за по-дълъг период от време. Храната със сигурност ще изгуби голяма част от наличната влага, а това означава, че тя няма да изглежда така свежа, както в началото на нейното съхранение.

Загубата на влага се отразява и на вкусовите качества на храната. С времето продуктите ще губят приятния си вкус, ако не ги съхранявате правилно. Компанията съветва всички собственици на иновативния хладилник Либхер с No Frost система да съхраняват храните в добре затворени пластмасови кутии. По този начин ще се гарантира дълготрайното им съхранение, без това да се отразява на техния вкус и вид. Така ще избегнете и смесването на миризмите на различните видове хранителни продукти.

Най-интересното този месец