Секюрити обков за пвц дограма – защо да се възползвате от тази екстра?

обков за дограма
Обковът при дограмите представлява сбор от механични елементи, осигуряващи движенията на крилата в касата. Благодарение на тях, вашите прозорци не само могат да се отварят и затварят, но това е възможно да се случва по няколко оси или казано на достъпен език – прозорецът може да се отваря по няколко различни начина – вертикално, хоризонтално, по-долна ос (с плъзгане) и др.

Обковът при съвременните пвц и алуминиеви дограми не е нещо, което поръчвате допълнително. Той е задължителен елемент, гарантиращ също така функционалността на вашата дограма, както и нейния експлоатационен живот. Некачественият обков прави вашата дограма некачествена, като това може да се изрази в трудно отваряне и затваряне на прозорците, в увисване на крилата и пропускане на вятър, прах и шум.

Когато говорим за секюрити обков за пвц дограма вече трябва да уточним, че той е нещо, което поръчвате допълнително. Самата чуждица ‘’секюрити’’ трябва да ви подскаже, че става въпрос за система за сигурност, която цели да направи дома ви по-сигурен срещу кражби, особено ако жилището ви се намира на ниските етажи в една сграда, въпреки че фактите показват, че височината не е особен проблем, когато крадците са амбицирани да ви посетят.

Защо да се възползвате от екстрата ‘’секюрити’’ обков за пвц дограма?

Както вече посочихме секюрити обковът е част от анти взлом системите за сигурност, които навлизат все по-масово в големите градове. Те присъстват задължително в повечето търговски обекти, офис и административни сгради и хотелите, но вече все по-често можем да ги забележим и при дограмата на частните жилища, независимо дали става въпрос за пвц или алуминиеви профили.

Прозорците, а също и вратите на терасите са местата, през които крадците най-често проникват от вън. Това, че входът на сградата, в която живеете е максимално защитен срещу нежелани и неоторизирани посетители не ви дава 100 % гаранция, че жилището ви няма да бъде ограбено, особено ако дограмата ви е лишена от секюрити обков или притежава такъв с ниско ниво на защита, каквито са ниско бюджетните решения с неефективни срещу крадците механизми и райбери.

Как крадците обезвреждат един евтин секюрити обков?

За да ви обясним защо нискобюджетните решения не ви дават никаква защита срещу проникване, ще ви посочим как крадците обезвреждат едно обикновено заключване на дограмата. Нападателите отключват прозореца (или вратата) отвън чрез преместване на заключващите пъпки, предназначени да завъртат дръжката.

Хай секюрити обковите, от друга страна разполагат с допълнителни осигурителни елементи, даващи повече здравина и сигурност в заключването на прозорците и вратите на терасите. Плюс на противовзломните обкови е възможността такива да се монтират на всички пвц дограми, дори на тези, монтирани преди години, без значение дали тяхната форма е стандартна или не.

Разликата при един високобюджетен секюрити обков за пвц дограма е, че при него пъпките са във формата на гъба и при заключване, те влизат в насрещника през защитен канал, от където не могат да бъдат преместени. Друга съществена разлика е, че обикновените насрещници се захващат единствено в пластмасовите елементи, докато при секюрити обковите, насрещника се захваща и към металните части от дограмата.

Най-интересното този месец