Как да почистим дома си през пролетта

пролетно почистване
Много важно е да действаме организирано и ако може да привлечем помощници за пролетното почистване.

Опитайте се да мобилизирате всички. Нека мъжът ви да помогне с по-тежките задачи. Използвайте силата му, когато става дума за местене на мебели, изхвърляне на боклук или стари и ненужни вещи. Децата могат да си подредят стаята и да ви помогнат с по-леките задачи. Не се опитвайте да свършите всичко сама.

Бъдете организирана и направете график. Започнете с ревизия на гардероба и решете кои дрехи са ви ненужни. Изчистете кухнята от непотребните и стари вещи. Освободете се от ненужните предмети, които ви заобикалят.

Започнете чистенето с прозорците, килимите, пердетата или общо казано, нещата от които пада боклук. Свършете първо големите задачи. Изчистете добре под леглата, шкафовете и избършете лампите и всичко, което би могло да има прах. Проветрете и се заемете с подреждане.

Завършете чистенето с ежедневните дейности - прахосмукачка, бърсане на прах, чистене с пара или препарати. За финал сложете вази с цветя и отворете широко прозорците. Освежете кухнята като поставите купи с пресни плодове. Осигурете си домашен уют, така че да ви е приятно вкъщи.

Най-интересното този месец