Фактори при обзавеждането на детската стая

Детската стая е необходима за развитието на всяко дете. Тя му дава независимост и му помага да израстне. Възрастта, в която трябва да отделим детето е различна. Някои родители оставят бебето от малко в самостоятелна стая, но у нас тази практика още не се възприема. 

Най-често родителите отделят детето, когато то е на 5-6 години. Тази възраст е малко късна. Тя се избира при първото дете, а второто по принцип отива по-рано при своя брат или сестра. Без значение каква е възрастта, в която подаряваме на детето лично пространство, има няколко важни правила, с които трябва да се съобразим, когато обзавеждаме детската стая.

На първо място безопастността. Заоблените мебели, легла с прегради, капачки за контакти, всичко това е задължително. Децата искат да се убедят във всичко и да опитат. Преценете добре височината на леглото.

На второ място има няколко задължителни неща, които е добре да има в стаята. Това са разбира се легло, гардеробче, бюро и пространство за игра. Осигурете достатъчно места, където да подреждате и събирате с детето си играчките.

Светлината е от голямо значение, защото детете оцветява книжки, подрежда предмети, учи се да чете и пише.

Оставете детето да помогне при избора на мебели и декорация. Това ще му помогне да се приспособи по-лесно към новата стая.

Най-интересното този месец