Мебели за хола - как да ги изберем

Мебели за хола
Когато търсми мебели, с които да обзаведем хола, трябва да да гледаме не само външния вид и доколко са модерни, но също така да преценим и дали са достатъчно практични. Холът е помещение, в което някои хора единствено гледат телевизия или канят гости на питие. Други го комбинират с бокс в тъмни или светли цветове. В този случай, той трябва да бъде и удобен за хранене. За трети всекидневната трябва да бъде пригодно място за сън, когато на гости са дошли приятели или роднини, които ще останат да преспят.

Избирайки мебелите за хола си, ние трябва да бъдем наясно какви точно функции ще изпълнява тази стая. Ако холът ще си е само стая за отдих и гости, имаме по-голяма свобода на избор. Тогава важно е диванът да е удобен за сядане, а височината е важно да е удобна спрямо шкафа за телевизор и масичката за питие. Мебелите е добре да са малко и не много високи. Добре е да имате декоративни възглавници към меката мебел и килим на пода, който да създава уют.

Ако холът е комбиниран с бокс, добре е диванът да е по-висок, за да може да се използва за хранене с маса подходяща за трапезария. Ако вече имате диван, който не ви е удобен, можете да поръчате възглавници с донапрен. Така ще повдигнете леко височината на дивана. Хубаво е да има сменящ се калъф, за да може да се пере, защото би могъл да се изцапа с храна или питие.

Възглавниците за облягане ще направят дивана ви още по-комфортен. При този вариант телевизорът е добре да е на висок шкаф, който можете да ползвате като допълнителна витрина и ще ви е на близо до кухненската част на стаята. Обикновено при така устроено помещение шкафовете в бокса не достигат.

Ако имате място свободно по средата между холната част и бокса, направете си кухненски остров. Това ще са допълнително шкафове, които можете да ползвате, а плотът ще ви е много удобен. Поставете два високи стола и ето, че имате място за кафе или питие. Осветлението над него е много важно. Това може да са луни или малки лампички, които се настройват и могат да се обръщат в различни посоки.

Ако холът е самостоятелна стая, но се ползва и за сън, имаме две основни изисквания. Това е диванът да е достатъчно голям и да се разпъва лесно и да има ракла, която да ни помага за прибиране на завивките. Обикновена едната страна на разгъванемите дивани служи като такава ракла. При този вариант е добре масата до дивана да е малка и да се мести лесно.

Най-интересното този месец