Почистване на стъкла след строителство и ремонт

чистене на прозорец
При всяко жилище рано или късно настъпва време за ремонт. Това е нещо, което е неизбежно и изисква предварителна подготовка. Макар и резултатът да е удовлетворяващ, след него идва ред на „великото почистване”.

Ако сме пропуснали да предпазим дограмите с найлон, ще си „скъсаме” нервите след това от чистене. По време на строително-ремонтните дейности, дограмите и прозорците могат да се нацапат с различни строителни материали. Петна от: латекс, боя, мазилка, грунд са само част от поразиите, които могат да ни сполетят, ако не сме се погрижили предварително за нашите прозорци.

Все пак, ако сме пропуснали този момент и се нацапат дограмите е добре още при пресен материал да се отстранят внимателно петната, като се използва влажна кърпа с която да не нараним стъклото.

Проблема много пъти възниква поради факта, че на майсторите не им пука за нашите прозорци и гледат да си свършат работата час по скоро и остава на нас грижата да почистим след тях.При засъхнал материал принципът е същия, но се изискват малко повече търкане. За да се улесним, можем да използваме разтвор вода и оцет в отношение 2:1.

Като цяло самото почистване на прозорците не е толкова сложно, но все пак е добре да го избегнем, облепяйки ги с найлон.
Повече прочетете на нашия блог.

Най-интересното този месец