Защо да ползваме услугите на брокерска агенция

брокери
Сделките с имоти не са нещо просто. Има стотици аспекти на търговията в този сектор, които повечето от нас дори не знаят. Много хора си мислят, че работата на една агенция е само да бъде посредник между две страни и да получава комисионна от сделката между тях. Всъщност една агенция се занимава с много повече неща, преди да се сключи един договор.

Агенцията среща този, който търси нещо конкретно, с този който го предлага. Тя е длъжна да удовлетворява желанията и изискванията и на двете страни. Брокерската фирма се задължава да показва на всеки потенциален купувач имоти, които дори малко се доближават до търсенето му, докато не се намери подходящият за него имот. Всяка една агенция може да изготви примерни или постоянни договори за всеки тип сделка, била тя: покупка, продажба, отдаване под наем или наемане на жилище или търговски имот.

Агенцията е длъжна да се увери, че у собственика са налични документите за собственост на имота, както и документите, които различните институции изискват при търговска дейност ако обектът ще бъде ползван с тази цел.

Една агенция за недвижими имоти познава финансовите пазари и правила и може да ви съдейства за получаване на средства за закупуване на имот, чрез фирмите за кредитиране. Наличната информация, с която една брокерска фирма разполага се отнася за всеки район, който покрива. Брокер от агенцията може да ви консултира за местните данъци и такси на различните райони, като с това ви насочи към мястото, което ще бъде най-изгодно за вашите цели.

Най-интересното този месец